The first signs are appearing to the cheapening of financing

Românii care își doresc să se mute în casă nouă au avut multe de luat în calcul în 2023 înainte de a face un astfel de pas deosebit de important. Prețurile, la nivel național, au continuat să urmeze o tendință ascendentă, dar, mai presus de toate, cel mai important impediment din calea celor aflați în căutarea locuinței mult visate a fost scumpirea creditelor. Chiar dacă sfârșitul de an este marcat de noi provocări, precum anunțul majorării cotei reduse de TVA la 9%, acesta aduce și vești bune pe segmentul de finanțare.

“În 2023, IRCC a avut o evoluție aproape imperceptibilă. În primul trimestru valoarea lui a fost de 5,98%, în trimestrul II – 5,94%, în trimestrul III – 5,96% și în trimestrul IV este de 5,98% din nou. Anticipăm, astfel, că în primele trei luni ale anului viitor valoarea IRCC va fi de 5,97%”, a declarat Doru Iliescu, General Manager Imobiliare.ro Finance, brokerul de credite din cadrul grupului Imobiliare.ro.

IRCC sau indicele de referință pentru creditele consumatorilor se calculează pe baza cotațiilor zilnice la depozitele interbancare, iar evoluția sa este influențată de nivelul lichidității din piață, de dobânzile facilităților permanente ale BNR și de operațiunile de piață ale băncii centrale. IRCC este utilizat drept indice de referință pentru calcularea creditelor de consum din mai 2019. Practic, majorarea aferentă ultimei părți a acestui an ar avea ca impact creșterea ratelor cu doar câțiva lei.

“Aceste fluctuații mici nu afectează semnificativ rata creditului, dar ne arată situarea indicatorilor într-o fază de platou, în loc de așteptată evoluție în dinți de fierăstrău. În opinia noastră, situația actuală este, de fapt, mult mai dezirabilă, garantând revenirea sustenabilă la dobânzi mai mici, care vor rămâne mici. Evoluțiile bruște sunt, în general, imprevizibile, trendul schimbându-se oricând, în orice direcție, prin efectul de ricoșeu”, a mai explicat Iliescu.

“Faptul că băncile active pe zona finanțării cu ipotecă, pe termene mari, se întrec în garantarea de costuri reduse, sub indicatorii de referință, pentru perioade limitate, demonstrează că așteptările sistemului sunt optimiste în legătură cu revenirea către o creditare mai atractivă, nu mai târziu de a doua jumătate a lui 2024”, a concluzionat General Managerul Imobiliare.ro Finance.

Dacă și tu ești interesat de achiziționarea unei locuințe, atunci te așteptăm la standul nostru de la Salonul Imobiliar București (SIB). Echipa Imobiliare.ro Finance te va ajuta să identifici cea mai bună variantă de finanțare pentru tine așa cum a făcut-o deja pentru alte 15.000 de persoane.

Brokerii noștri autorizați vor fi prezenți la SIB cu oferte de neratat de la peste 30 de bănci și instituții financiare, cu cele mai mici dobânzi de la acest moment, și îți vor putea oferi sprijinul necesar pe parcursul întregului proces de obținere a finanțării – de la simulări de credite și alegerea ofertei potrivite și până la întocmirea dosarului și obținerea împrumutului.

În plus, cei care solicită o ofertă personalizată pentru un credit ipotecar, vor avea șansa să câștige plata pentru prima rată sau evaluarea proprietății. Regulamentul concursului poate fi consultat aici.

Ne găsești la SIB la sfârșitul acestei săptămâni, vineri (6 octombrie) în intervalul 12:00-18:00sâmbătă (7 octombrie) între orele 10:00-19:00 și duminică (8 octombrie) în intervalul 10:00-18:00. Târgul imobiliar va fi organizat la Palatul Parlamentului din București.

Imobiliare.ro Finance este partenerul principal al SIB, eveniment de referință pe segmentul său, ce aduce în fața persoanelor interesate de cumpărarea unei locuințe atât cele mai avantajoase oportunități de finanțare, cât și oferte venite de la dezvoltatori și de la 20 de agenții imobiliare. În calitate de partener principal al evenimentului, asigurăm accesul gratuit celor care menționează la intrare că sunt în căutarea unui “credit potrivit”.

Sursa: https://www.imobiliare.ro/imoexpert/vesti-bune-pentru-cei-care-vor-sa-si-cumpere-o-locuinta-apar-primele-semne-care-indica-ieftinirea-finantarii_db/

News

1 min 2023-11-20

The VAT rate for purchasing a home is increasing!

1 min 2023-11-08

Investiții Imobiliare în Inima Bucureștiului

Compania North Bucharest Investments redefinește piața imobiliară prin promovarea unei perspective inovatoare asupra investițiilor imobiliare

1 min 2023-10-09

North Bucharest Investments announces partnership with TOKERO

North Bucharest Investments (NBI), the investment and real estate brokerage company, announces its partnership with TOKERO

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Puteți afla mai multe despre cookie-urile pe care le utilizăm sau le puteți dezactiva în setări.

Acceptă Vezi politica