Găsește proprietatea
potrivită direct de la
dezvoltator

Alege apartamentul perfect
pentru reședință sau investiție,
în zona de nord a Bucureștiului

Oferte exclusiviste de la
dezvoltatori de Top
Descarcă broșura Brochure

Rezultatele căutării

WIN Herăstrău

Amplasat în exclusivista zonă de nord a capitalei, la doar câțiva pași distanță de parcul Herăstrău, ansamblul WIN Herăstrău creionează luxul prin armonie. Armonia vizuală a proiectului este susținută de formele impresionante, cromatica deosebită și spațiile perfect compartimentate, care deosebesc ansamblul impunător de vecinătate.

North Village Tunari

North Village Tunari, unicul cartier independent format din 150 vile, care se remarcă prin arhitectura impresionantă, suprafețe generoase, dar și prin compartimentarea ideală. În cadrul impresionantului proiect există 4 tipuri de vile: 2 tipuri cu un singur nivel și 2 tipuri proiectate cu etaj. Locația perfectă pentru cei care caută liniște, facilitați dar și o casă modernă.

ONE Verdi Park

One Verdi Park ilustrează o construcție fabuloasă în zona de nord a Bucureștiului, formată din două clădiri impozante, cu vederi panoramice atât asupra Lacului Tei, cât și a lacului Floreasca. Complexul rezidențial impresionant inovează piața imobiliară din București, atât prin tehnologiile utilizate, cât și prin priveliștile sale spectaculoase.

NUSCO City

NUSCO City, conceptul fabulos destinat unei comunități responsabile, inconjurată de un mediu eficient și sustenabil, ideal pentru relaxarea adulților și dezvoltarea armonioasă a copiilor. Complexul este situat chiar în inima zonei de business a Bucureștiului, în imediata apropiere a zonelor Aviației și Floreasca.

H PIPERA LAKE

H Pipera Lake este unul dintre cele mai noi și moderne ansambluri rezidențiale din zona Aviației-Pipera, gândit și proiectat special pentru tine și familia ta.
Complexul este localizat chiar pe malul lacului Pipera, la intersecția dintre liniștea pe care o oferă traiul în suburbie și agitația orașului.

Medusa Residence

Coming Soon, Medusa Residence, surfaced by Versace Ceramics! It is located in one of Bucharest’s most distinguished districts, Medusa Residence provide easy access to popular landmarks and destinations.
- Exclusive New 3 /4 bedroom villas at Pipera, Bucharest.
- Extraordinary Residences
- Luxury life style
- Unique experience.
Discover The Medusa Residence surfaced by Versace Ceramics, with a premium collection of 3 and 4 bedrooms of townhouses & villas. It represents a lavish collection of Villas, townhouse that offer unparalleled comfort and style. And with variety of exclusive amenities and activities at your disposal. Experience a whole new level of luxury living.
Come and experience the Ultimate Luxury Living, at a presale offer for Medusa Residence today!

Medusa Residence Apartments

Medusa Residance, a lavish collection of apartments, that offer unparalleled comfort and style. And with variety of exclusive amenities and activities at your disposal, experience a whole new level of luxury living.
Discover The Medusa Residance, Premium collection of 3/5 bedrooms of apartments.
Come and experience the Ultimate luxury living, at MEDUSA Residence today.

NORTHVIEW

Northview este un ansamblu rezidential situat in sectorul 1, in nordul capitalei, intr-o zona aerisita si cu spatii verzi dar totodata urbanizata, cu toata infrastructura urbana si cu investitii atat in sectorul privat cat si in sectorul public: Mega Image, Lidl, Elvila sau Spitalul Medicover.Poți alege din cele 138 de apartamente amplasate într-o zonă premium, aproape de spații verzi și de relaxare, de cumpărături, de business și de școală

Lago Residence

Premium Finishes: commitment to quality shines through in the premium finishes chosen from top manufacturers. Green Living: Enjoy beautifully landscaped alleys and green spaces, urban furniture, playgrounds, and spaces for socializing and relaxing.
Eco-Friendly: Lago Residence supports eco-conscious living with electric car charging stations.
Convenience: With a mall nearby, daily shopping and entertainment are just a stone's throw away.
Security: Your safety is our priority. By the Lake offers secured and monitored access to the residential complex.
Stunning Location: Located by Pasarea Lake in the Pipera Tunari area.

My Place Residence

My Place North

Pipera Sky Residence

Nusco Villas

Un ansamblu de vile care are toate facilitățile necesare unei proprietăți de înaltă calitate.
Se adresează familiilor care își doresc un stil de viața ferit de aglomerația urbană, dar și cu acces rapid către mijloace de transport, școli, grădinițe, aeroport, spitale și centre comerciale!

Elie Saab

Vă prezentăm cu mândrie două proiecte arhitecturale extraordinare amplasate în inima orașului, create în colaborare cu renumitul brand de modă Elie Saab și construite cu măiestrie de Metropolitan, întruchiparea rafinamentului și a eleganței. Pregătiți-vă să fiți captivați de opulența și exclusivitatea acestor clădiri magnifice.
„Elie Saab Towers”, o experiență rezidențială de neegalat care emană stil, rafinament și calitate fără compromisuri. Aceste turnuri rafinate stau drept mărturie a fuziunii dintre strălucirea arhitecturală și haute couture, ridicând standardele de viață de lux în București.

Villas

Bine ați venit în Portofoliu Nord București Investments Villas!
- Descoperiți o lume de lux și eleganță
- Design rafinat și confort de neegalat
- Răsfățați-vă în aer liber
- Prime Locations, Prime Investment
- Servicii personalizate si expertiza
Nu ratați șansa de a deține o bucată de lux în zona de Nord a Bucureștiului!

Penthouses

Introducing North Bucharest Investments' Spectacular Penthouse Portfolio!
- Luxury Redefined
- Unrivalled Amenities
- Prime Locations
- Tailored Experiences
- Secure Your Penthouse Today
Contact us now to schedule a private tour and experience the epitome of luxury living!

Epique Home

Cea mai recentă bijuterie în construcții - Epique Home, situată în vibranta regiune Pipera din București, de la 350.000 €!
Acest complex ambițios este conceput pentru a redefini viața modernă, cu amestecul său perfect de facilități de lux și arhitectură de ultimă oră.

Nusco Faza 2

O dezvoltare rezidențială unica concepută pentru a vă ridica stilul de viață la noi culmi.
- 25.000 de metri pătrați de spațiu verde
- Locație aproape de Promenada Mall
- Cel mai bun complex din cartierul Avitatiei
- Finisaje Premium - apartamente cu 2/3 si 4 camere
- Locuri de joaca pentru copii

Oxygen Home

Proiect unic în România, situat în spatele Oxford Gardens din Voluntari, Oxygen Home e casa de lux în care fiecare detaliu e lucrat cu maximă atenție. Pentru că dezvoltatorul deține o experiență vastă în colaborarea cu firmele de construcții, el și-a ales cei mai valoroși specialiști în dezvoltarea proiectului – cu know-how specific pentru fiecare aspect și etapă a construcției.

iResidence

Vă prezentăm cu mândrie complexul iResidence de la IBB Holding, care este printre primele din București proiectate și construite la standardul BREEAM Excellent!
- Apartamente cu 2, 3 si 4 camere
- Apartamente de la 63 mp si 300m2
- Confort inteligent creat de cea mai recentă generație de tehnologie smart-home
- Proiect promitator in Zona Pipera
- Eficiență energetică ridicată
Un avantaj incontestabil al complexului este parcul privat de 15.000 de metri patrati.

Residence 5 Villas

Complex de 6 case in cea mai cautata zona, deoarece sunt multe scoli si licee de elita in apropiere:
British School of Bucharest, Liceul Francez Anna de Noailles, Cambridge School of Bucharest.
Aproape de multe puncte de interes: Galeriile Jolie Ville, Baneasa Shopping Center, Aeroportul Internațional Henri Coandă, Gradina Zoologica Bucuresti.
Casele au facilitati precum: finisaje premium, tavane inalte, piscina.

Laguna Residence

Ansamblul Laguna Residence, amplasat in zona de nord a Bucurestiului, pe malul lacului Tei, este o dezvoltare rezidentiala impresionanta cuprinzand 268 de apartamente, 4.800 mp de spatii comerciale si servicii, dar si peste 10.000 mp de spatii verzi, spatii de agrement si relaxare.
Locatia face ca ansamblul Laguna Residence sa beneficieze de numeroase avantaje. Ansamblul Laguna Residence este situat in zona de business cea mai dezvoltata din capitala, o zona foarte atractiva atat ca destinatie rezidentiala, cat si investitionala. In acelasi timp, locatia este populara pentru cluburile de pe malul lacului Tei (Fratelli, Bamboo, Gaia), o multime de baze sportive si de agrement (Pescariu Sport & Spa, Club Moving, Parcul Studentesc Tei). Complexul se afla la cateva minute de restaurantele si cafenelele din Parcurile Verdi si Herastrau, iar in masura in care distanta fata Promenada Mall poate fi parcursa pe jos, pentru a ajunge in Baneasa Shopping City ar presupune cateva minute de mers cu masina. Apropierea de statiile RATB si Metrorex face ca orice punct de interes sa fie accesibil, iar pentru a ajunge la aeroportul Henri Coanda din Otopeni sunt necesare doar 20 minute de mers cu masina.

F-Zeen

Apartamentele "smarthouse" din acest superb imobil tip "boutique" ce se afla in constructie in nordul Capitalei - Zona Floreasca sunt gata sa satisfaca si cele mai pretentioase gusturi atat din punctul de vedere al materialelor si finisajelor, cat si al locatiei in care se afla.
Pachet de finisaje:
- In sala de intrare, coridoare, livingroom si dormitoare: pardoseala din lemn tripla tip Bauwerk, Roussetos, placi de pardoseală tip Mirage, Marazzi, vopsea lavabilă tip Benjamin Moore, Caparol Premium Latex, Falcon pe pereți si pe tavan.
- In bai: placi de pardoseală si gresie tip Mirage, Marazzi, obiecte sanitare tip Scarabeo, sistem in perete de tip Tece, chiuvetă compacta compozit tip Hidrobox, oglinzi cu LED tip Vanita & Casa, sistem modern de scurgere 2 în 1 tip Tece Linus, robinete de baie și sisteme de duș tip Gessi.
- In bucatarii: placi de pardoseala tip Mirage, Marazzi, pardoseli din lemn triplu stratificate de calitate superioară tip Bauwerk, Roussetos.peretele funcțional va fi acoperit cu placă de gips, rezistent la umiditate RI, pe cadru metalic, vopsea lavabilă de tip Caparol Premium Latex, Benjamin Moore, Falcon
- Toate balcoanele exterioare vor fi prevăzute cu sisteme de evacuare a apei constând din jgheaburi de ploaie pentru hidroizolare și termoizolare; Placi tip Mirage

INTERNI Villas

Vă prezentăm un proiect rezidențial de lux compus din 7 vile tip TownHouse, cu suprafețe cuprinse între 331 și 375 m2 fiecare. Acestea dispun de piscină proprie și două locuri de parcare subterane, precum și alte facilități:
- spălătorie și centrală termică pentru încălzirea sau pompa de căldură.
Complexul este în construcție, iar finalizarea acestuia va fi în octombrie 2023. Inclusiv cu finisajele exterioare. În ceea ce privește interiorul, fiecare beneficiar are libertatea să îl amenajeze după preferințe.

CRYSTAL NORD

Crystal Nord, proiectul rezidențial deosebit, este situat la doar câțiva pași de Lacul Saulei, într-o zonă cu acces direct către mall, benzinării, săli de fitness și piscine, dar și restaurante. Ansamblul se află chiar în inima centrului de business a Bucureștiului, în apropiere de Swan Office Park, Global City, Cubic Center, Nord City Tower, dar și Pipera Business Tower.

One Floreasca Towers

One Floreasca Towers este o dezvoltare premium situată în centrul zonei de business a Bucureștiului ce include o comunitate cu o gamă largă de unități rezidențiale, cu multiple beneficii, iar punctul de referință al dezvoltării va fi reprezentat de colecția limitată de penthouse-uri exclusiviste cu vederi panoramice superbe către Lacul Floreasca

One High District

Conceput în jurul noțiunii de comunitate, care oferă locuitorilor mai mult decât un spațiu de locuit, complexul One High District este definiția unui adevărat cartier premium.
Construită în zona Floreasca, din care mai mult de 30% reprezintă zone verzi, dezvoltarea propune viitorilor rezidenți un stil de viață urban modern și sustenabil, în apartamente cu design contemporan.

IQON

IQON reprezintă un nou proiect imobiliar compus din 7 vile individuale, punându-se accent în realizarea acestuia în primul rând pe calitatea constructiei și a materialelor premium folosite, cu suprafeţe generoase şi inteligent compartimentate, spații verzi si accesibilitate. Situat în Pipera, proiectul beneficiază de proximitatea celor mai bune școli și grădinițe, atât private cât și publice, shopping centers și supermarket, spații de recreere și fitness, dar și centre medicale.

Jolie Village

Apartamentele spațioase și inteligent compartimentate, fac din Jolie Village locul unde îți vei găsi locuința mult visată!
Complexul plin de rafinament, construit pe un lot de 8000 mp de teren, părcările fiind prevăzute doar în subteran, conceptul proiectului include curți cu spații verzi generoase, o piscină și loc de joacă pentru copii..

Bellemonde

Bellemonde, o expresie a bunului gust, arhitectura modernă, spațiile dedicate comunității și ambientul interior premium al locuințelor creează un ecosistem al bunului gust din care radiază un vibe unic.
Complexul rezidențial oferă o experiență completă de locuire datorită spațiilor comune generoase și numărului redus de locuințe. Un sentiment de siguranță te însoțește oriunde te-ai afla în Bellemonde. Proiectat pentru liniștea ta, întregul cartier este securizat, accesul în interior realizându-se controlat.

YACHT Kid

Yacht Kid, ansamblul rezidențial exclusivist, situat în zona de nord a Bucureștiului, cuprinde peste 200 de apartamente, parcare cu valet, zonă comercială, dar și parcare subterană dotată cu spații de încărcare electrică. Piscinele private și terasele generoase de la apartamentele de la parter completează perfect arhitectura fascinantă a complexului.

UP SITE

Up Site, proiectul fascinant din inima cartierului Floreasca, este compus din două clădiri impunătoare, care, inevitabil, atrag toate privirile! Un loc în care simțiți că puteți atinge norii, dar și o casă în care răsăritul va avea un nou sens.
UP-site este un proiect rezidențial de ultimă generație și este conceput la cele mai înalte standarde europene.

ONE Herăstrău Park

One Herăstrău Park, complexul rezidențial fascinant, compus din 2 clădiri impozante, se află chiar în cea mai exclusivistă zonă de nord a Bucureștiului, Herăstrău. Clădirile au vederi panoramice asupra Lacului Herăstrău și Lacului Floreasca. Proiectul impresionant reprezintă un reper al orașului București datorită locației sale unice și a arhitecturii avangardiste.

HERĂSTRĂU BOUTIQUE

Herăstrău Boutique Residence, ansamblul impozant, situat în cea mai exclusivistă zonă a Bucureștiului, Herăstrău, menține stilul de viață contemporan, și oferă spații perfect compartimentate, cu finisaje de lux și garanția calității construcției. Complexul reprezintă cel mai nou și impresionant ansamblu rezidențial de tip boutique din râvnita zonă Herăstrău.

NORTH Avenue

North Avenue reprezintă o capodoperă rezidențială în care clasicul se îmbină cu rafinamentul și eficiența, iar parcul exterior este piesa de rezistență, menită să atragă toate privirile.
Bazele proiectului exclusivist pornesc de la 4 principii solide: Profesionalism, Calitate, Siguranță și Încredere.

CITYMOOR

CityMoor Residence este unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte de pe piața imobiliară, conturat prin îmbinarea celor mai impresionante și actuale caracteristici arhitecturale și de design interior. Ansamblul imobiliar se află la doar 50m de bulevardul Decebal, recunoscut pentru aerul monden și diversitatea restaurantelor.

CONFORT NORD

Confort Nord este un proiect impunător, situat într-o zonă cu acces rapid către toate atracțiile din zona de nord a orașului București. Noul concept rezidenţial, perfect integrat în atmosfera urbană, reprezintă locul ideal unde viaţa dumneavoastră are un nou început. Complexul este situat în apropiere de Parcul Herăstrău, Mall Promenada și Mall Băneasa.

MTM Residence

MTM Residence este un proiect excepțional, care se remarcă prin poziționarea excelentă, arhitectura impresionantă și calitatea materialelor folosite.
Ansamblul este format dintr-o comunitate închisă, iar amenajările exterioare integrează semne de circulație auto și pietonale, locuri de parcare și spații verzi.

CITY GARDEN PIPERA

City Garden este un complex rezidențial exclusivist din Pipera, ce oferă un stil de viață premium, finisaje de lux, compartimentare perfectă și dotări de ultimă generație. Poziționarea excelentă este susținută și de centrele comerciale din apropiere: Mall Promenada și Băneasa Shopping City.

AUTOGRAPH Otopeni Villas

Ansamblul rezidențial Autograph - Otopeni Villas creează condițiile perfecte pentru un stil de viață liniștit și relaxant.
Grădinile locuințelor Autograph beneficiază de amenajare peisagistică deosebită, care completează stilul modern al arhitecturii exterioare.

LUXURIA Residence

Ansamblul îmbină impecabil arhitectura modernă a construcțiilor cu spațiile verzi generoase, dar și cu facilitățile oferite, astfel asigurându-le rezidenților un nivel ridicat de confort. Construit la standarde înalte din punct de vedere al sustenabilității, Luxuria Residence este primul proiect rezidențial din București certificat BREEAM Excellent.

TEILOR Park

Teilor Park este un concept modern impresionant, dedicat celor care doresc să locuiască într-o oază de linişte şi relaxare.
Proiectul este gândit special pentru a oferi un stil de viaţă echilibrat şi activ, fiind situat la doar un minut de Parcul Circului, astfel locația fiind un alt motiv pentru ca Teilor Park să fie alegerea pentru perfectă locuința dumneavoastră!

Oasis Residence

Dorința oamenilor de a avea liniște și confort acasă este indeplinită de complexul Oasis Residence, fiind aproape de viața culturală de centrul orașului Tunari, cât și de cele mai rapide căi de acces către acesta.
- Cartier independent, care oferă un stil de viață sănătos, sigur și confortabil.
- Finisajele sunt de înaltă calitate în concordanță cu standardele și exigențele actuale

Vulcan Residence

Vulcan Residence se află într-o zonă dezvoltată, cu o comunitate tânără și dinamică. Arhitectura clădirii și echiparea acesteia respectă cele mai noi standarde de sustenabilitate și eficiență energetică, ceea ce duce implicit la costuri mai mici de întreținere pentru viitorii proprietari.
Toate apartamentele beneficiază de balcoane, logii și terase generoase, de o utilizare foarte eficientă a spațiului, cu compartimentări și design modern.
Proiectul este situat la 10 minute de Piața Unirii și Palatul Parlamentului și în imediata apropiere a unor puncte de interes precum gradinițe, școli, licee, parcuri, clinici medicale, hypermarket-uri, supermarket-uri și multe altele.

First Estate

Inspirație, armonie, alegerea materialelor potrivite – iată cele trei criterii folosite la definirea conceptului First Estates. Proiectul a fost gândit în cele mai mici detalii, astfel încât să te poți bucura de o compartimentare inteligentă și practică, finisaje de calitate superioară, și nu în ultimul rând, de spații vitrate mari. Fiecare detaliu a fost proiectat cu atenție pentru a oferi maximum de confort și relaxare.

Forest Villas Corbeanca

Forest Villas reprezintă un complex destinat unui stil de viață modern și exclusivist, având poziționarea în cele mai căutate zone, la doar 13 km de București.
Spațiile de locuit sunt generoase şi pline de luminozitate, de-asemenea, design-ul exterior este ultramodern, cu terasă acoperită și curte spațioasă.
Un accent special se pune pe finisaje premium şi a dotărilor astfel încat experiența de confort şi siguranță să fie una desăvârșită.

One Herastrau Towers

One Herăstrău Towers este un complex rezidențial de înaltă calitate, dispus în 2 turnuri rezidențiale cu utilizare mixtă care include unități rezidențiale, de birouri și comerciale, în care toți rezidenții au acces prioritar la numeroase beneficii. Ansamblul este situat în partea de nord a capitalei, în Zona Herăstrău, la doar câțiva pași distanță față de parcul Herastrau si oferă o vedere panoramică asupra lacului Herăstrău şi a zonei de nord a oraşului.

UpLake Residence

O casă nu este doar o înșiruire de materiale și finisaje, ci este o expresie a stilului de viață. Poziția bine calculată a ansamblului Uplake face să fii suficient de aproape de energia Bucureștiului, dar în același timp destul de retras pentru a te încărca din plin de liniștea și calmul naturii.
Fiecare proprietate a fost meticulos concepută pentru fi transformată într-o locuință distinsă în care noii proprietari să se bucure de cel mai înalt standard de calitate al vieții. Toate materialele, și finisajele au fost alese pentru a instala o atmosferă de confort și relaxare. Din noua ta casă vei avea o priveliște spectaculoasă spre lacul Chitila.

H4L THE VILLAGE

H4L THE VILLAGE un complex rezidențial, cu un total de 1.284 de case, fiecare având grădină proprie.
Arhitectura este modernă, construită în jurul conceptului – însuflețește viața. Toate locuințele au spații generoase și bine optimizate. Spre grădină am prevăzut zone vitrate de mari dimensiuni. Cartierul este închis, cu acces controlat, sigur pentru copii. Tehnologiile smart utilizate sunt menite să crească starea de bine și confortul acasă.
Complexul este situat pe malul Lacului Șaulei și va dispune de spații utile care vor deservi întreg cartierul precum, sală de sport, spații comerciale, etc. h4l THE VILLAGE va avea un teren grandios de spațiu verde, un parc de 4.000 mp. În plus, locuitorii vor beneficia de o promenadă pe malul lacului de 600 mp și o pistă de alergare în jurul cartierului de 3 km.

Cloud 9 Residence

Alege un stil de viață occidental în nordul Capitalei, într-o zonă cu una dintre cele mai spectaculoase dezvoltări din București! Te așteaptă chiar acum un cartier vibrant și o comunitate cosmopolită.
PH Cloud 9 Residence este amplasat pe principala arteră de circulație care străbate zona Pipera, districtul de business al Bucureștiului. Te vei afla în imediata vecinătate a sediilor unora dintre cele mai mari corporații din România și vei fi la scurtă distanță de mall-uri, centre de wellness, centre educaționale, instituții importante și multe alte obiective de interes.

Știri

1 min 2023-09-15

Diferențe mari între pretențiile proprietarilor și cele ale chiriașilor. Cum au evoluat chiriile în luna august

Prețurile solicitate de proprietarii cu apartamente scoase spre închiriat au crescut în luna august a acestui an cu 2% față de luna iulie, dar diferența față de aceeași lună a anului trecut este îngrijorătoare, potrivit datelor publicate de platforma de anunțuri imobiliare a OLX, Storia.ro.

Prețurile solicitate pe platformă în cele 10 mari orașe analizate au înregistrat o creștere de 17% de la un an la altul (august 2023 vs. august 2022), în timp ce prețurile solicitate de la o lună la alta (august 2023 vs. iulie 2023) au crescut, în medie, cu 2%.

În luna august a acestui an s-au înregistrat cu 33% mai multe interacțiuni între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia.ro – platforma de imobiliare lansată de OLX, date care marchează un record de contactări și care arată că vizitatorii Storia.ro închiriază apartamente cu și mai multă rapiditate decizională, comparativ cu luna iulie 2023.

Totodată, în luna august a.c. românii au vizualizat cu 12% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare de pe Storia.ro, comparativ cu luna iulie. De asemenea, față de aceeași perioadă a anului trecut, în luna august a anului curent contactările au crescut cu 19%.

„În această perioadă efervescentă a sectorului imobiliar, în care studenții se pregătesc pentru noul an universitar 2023-2024, Storia.ro a aflat și care este bugetul disponibil al studenților, în funcție de tipul apartamentelor pe care vor să le închirieze, dar și cu cine își doresc să locuiască și care este gradul lor de mulțumire față de ofertele găsite pentru închiriere”, a declarat, într-un comunicat remis redacției, Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia.ro & OLX Imobiliare.

Astfel, conform celui mai recent sondaj desfășurat de Storia.ro, se observă că majoritatea studenților care își doresc să închirieze o garsonieră dispun de un buget cuprins între 201-300 de euro (53%), își doresc să locuiască singuri (64%) și sunt mulțumiți (40%) de ofertele pe care le găsesc și care se încadrează în bugetul lor.

În același timp, majoritatea studenților care își doresc să închirieze un apartament cu două camere dispun de un buget cuprins între 301-400 de euro (44%), își doresc să locuiască împreună cu un prieten (48%) și sunt mulțumiți (46%) de ofertele pe care le găsesc în bugetul lor.

În cazul studenților care își doresc să se mute într-un apartament cu trei camere, majoritatea dispun de un buget cuprins între 301-400 de euro (45%), își doresc să locuiască împreună cu un prieten (46%) și sunt mulțumiți (55%) de ofertele pe care le găsesc în bugetul lor.

Sondajul a fost publicat online, pe Storia.ro și OLX Imobiliare, în luna august 2023, iar răspunsurile au fost colectate de la 1009 respondenți, la nivel național.

Cum au evoluat prețurile chiriilor în București

Comparativ cu luna august 2022, în august a.c. prețurile medii pentru chirii au crescut cu 14% pentru apartamentele cu două sau trei camere și cu 8% în cazul garsonierelor.

Analizând creșterile pe sectoare, se observă că prețurile medii pentru chirii au crescut la toate categoriile de locuințe, cu excepția prețurilor pentru apartamentele cu trei camere din sectorul 4, care au stagnat.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în cazul apartamentelor cu trei camere din sectorul 5, unde prețurile solicitate pentru închiriere sunt mai ridicate cu 33%, urmate de apartamentele cu trei camere din sectorul 3, care s-au scumpit în ultimul an cu 25%, dar și de apartamentele cu trei camere din sectorul 2 și de cele cu două camere din sectorul 6, care se închiriază la prețuri mai mari cu 18% față de anul trecut.

Chirii București

În luna august a.c., chiriile medii pentru o garsonieră s-au încadrat între 280 de euro (în sectorul 5) și 400 de euro (sectorul 1). Prețurile medii ale apartamentelor cu două camere s-au aflat între 430 de euro (sectorul 4) și 600 de euro (sectorul 1). Apartamentele cu trei camere au avut prețuri medii cuprinse între 500 de euro (sectorul 4 și 6) și 775 de euro (sectorul 1).

Cum au evoluat chiriile în alte orașe mari din țară

Comparativ cu luna august a anului trecut, la nivelul țării s-au înregistrat preponderent creșteri ale prețului mediu solicitat pe toate categoriile de apartamente, cu o singură excepție în cazul garsonierelor din Oradea, al căror preț mediu de închiriere a rămas constant față de anul trecut.

În același timp, Cluj-Napoca este singurul oraș în care prețurile au rămas constante la toate categoriile de apartamente în luna august 2023, comparativ cu luna iulie 2023.

Tot în categoria excepțiilor se încadrează și orașul Sibiu, care este singurul în care s-au înregistrat scăderi ale prețurilor de închiriere în luna august 2023, la toate categoriile de apartamente, comparativ cu luna iulie 2023. Constanța este orașul cu cea mai mare creștere de la lună la lună (august 2023 vs. iulie 2023), la categoria garsonierelor (+8%).

Cluj-Napoca

În luna august a.c., prețurile medii solicitate pentru apartamente s-au menținut aproape constante față de cele din luna anterioară.

Prețul mediu de închiriere pentru apartamentele cu trei camere a rămas constant, de 700 de euro, în timp ce prețul apartamentelor cu două camere a avut o ușoară creștere de 1%, de la 549 euro la 550 de euro.

În cazul garsonierelor, prețul de închiriere a scăzut cu 1%, de la 350 de euro in iulie 2023, la 349 de euro în luna august a aceluiași an.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 20% în cazul apartamentelor cu două camere, cu 19% pentru apartamentele cu trei camere și cu 16% în categoria garsonierelor.

Chirii Cluj
Iași

În Iași, prețurile medii solicitate au rămas relativ similare față de luna anterioară, singura modificare înregistrându-se la garsoniere (-6%).

Comparativ cu luna august 2022, prețurile medii solicitate au crescut cu 13% pentru garsoniere, cu 11% pentru apartamentele cu trei camere și cu 8% pentru apartamentele cu două camere.

În Iași, în luna august a.c., o garsonieră se închiriază, în medie, cu 283 de euro, un apartament cu două camere cu 400 de euro, în timp ce unul cu trei camere se închiriază cu 500 de euro.

Chirii Iași

Brașov

În luna august a.c., prețurile medii solicitate pentru închiriere fluctuează ușor comparativ cu luna anterioară.

Dacă în luna iulie a.c. o garsonieră se închiria cu 312 de euro, în luna august a.c. prețul a scăzut cu 4% și a ajuns la 300 de euro. Prețul de închiriere pentru apartamentele cu două camere a rămas la fel, de 450 de euro, în timp ce prețul pentru închirierea apartamentelor cu trei camere a scăzut cu 2%, de la 610 euro la 600 de euro.

Comparativ cu aceeași lună a anului trecut, prețurile de închiriere au crescut, în medie, cu 17% pentru garsoniere, cu 15% pentru apartamentele cu două camere și cu 20% pentru apartamentele cu trei camere.

Chirii Brașov

Constanța

În luna august a.c. s-a observat o creștere de 8% în cazul garsonierelor și de 1% în cazul apartamentelor cu două camere, în timp ce prețurile medii pentru apartamentele cu trei camere au rămas constante față de luna iulie 2023.

Comparativ cu anul trecut, prețul mediu al chiriilor a crescut semnificativ pe toate segmentele de apartamente, cea mai mare creștere fiind înregistrată la apartamentele cu trei camere (+44%), urmată de garsoniere (+40%) și apoi de apartamentele cu două camere (+32%).

Chirii ConstanțaTimișoara

Prețurile medii solicitate în luna august a.c. pentru închiriere au fost constante față de luna iulie a.c. în cazul garsonierelor și apartamentelor cu trei camere, în timp ce prețul de închiriere pentru apartamentele cu două camere a crescut cu 2%.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, chiriile medii sunt mai ridicate cu 14% în cazul garsonierelor și apartamentelor cu două camere și cu 13% în cazul apartamentelor cu trei camere.

Chirii Timișoara

Sibiu

În Sibiu, prețurile medii solicitate în luna august a.c. au înregistrat o scădere record comparativ cu luna anterioară: -7% în cazul apartamentelor cu două camere și -4% în cazul garsonierelor și apartamentelor cu trei camere.

Față de luna august a anului trecut, prețurile medii solicitate au crescut pe toate categoriile de apartamente – cu 20% pentru apartamentele cu trei camere, cu 17% pentru apartamentele cu două camere și cu 14% pentru garsoniere.

Chirii SibiuOradea

Comparativ cu luna iulie a.c., prețurile medii solicitate în luna august a.c. pentru închiriere au scăzut cu 10% la garsoniere, dar au crescut cu 3% la apartamentele cu trei camere, în timp ce prețurile apartamentelor cu două camere au rămas constante.

Comparativ cu luna august a anului trecut, prețurile medii solicitate au crescut cu 14% în cazul apartamentelor cu trei camere și cu 17% în cazul apartamentelor cu două camere, în timp ce prețul garsonierelor a rămas constant.

Chirii Oradea

Craiova

În luna august a.c. prețurile medii au rămas relativ similare cu cele din luna iulie a acestui an.

Comparativ cu luna august 2022 s-au înregistrat creșteri ale prețului mediu la apartamente cu două camere (+17%), la garsoniere (+14%) și la apartamentele cu trei camere (+6%).

Chirii Craiova

Arad

În Arad, prețurile medii ale chiriilor sunt fluctuante, crescând cu 3% în cazul garsonierelor, în timp ce au scăzut cu 6% în cazul apartamentelor cu două camere și cu 11% în cazul apartamentelor cu trei camere.

Față de luna august 2022, s-au observat creșteri de 14% la apartamentele cu trei camere și de 10% în cazul apartamentelor cu două camere, în timp ce în cazul garsonierelor creșterea a fost de 9%.

 

Chirii Arad

1 min 2023-08-28

Studiu: În următorii 2 ani, 47% dintre români vor apela la un credit bancar

Un studiu recent arată că 47% dintre românii interesați să facă o achizitie imobiliară, în următorii 2 ani, ar apela la un credit bancar. Pe de altă parte, 41% ar plăti cash, iar 12% ar face rate direct la dezvoltator. Datele studiului mai arată că generația milenialilor sunt dispuși să investească cea mai mare sumă pentru achiziția unei locuințe – 43% dintre ei au un buget de peste 90.000 de euro.

47% caută imobile cu trei camere

Întrebați ce tipuri de locuințe își doresc să achiziționeze în următorii doi ani, 47% dintre respondenți au menționat că sunt interesați de imobile cu trei camere, 41% sunt orientați spre locuințe cu două camere, 19% ar achiziționa locuințe cu patru camere, în timp ce doar 11% ar cumpăra o garsonieră și 8% o locuință cu mai mult de patru camere, conform celui mai recent studiu desfășurat de Storia.ro, platforma de imobiliare lansată de OLX.

Majoritatea respondenților sub 26 de ani (generația Z) și celor între 43 și 58 de ani (generația X) prezintă un interes crescut pentru achiziționarea locuințelor cu două camere, iar majoritatea celor între 27 și 42 ani (generația Y) și cei peste 59 de ani (Baby Boomers) ar achiziționa locuințe cu trei camere.

59% dintre respondenții studiului și-au manifestat interesul pentru un apartament (în proporție de 67% persoane sub 26 de ani), în timp ce 41% dintre respondenți au specificat că vor să achiziționeze o casă (în proporție de 60% persoane de peste 59 de ani).

În ceea ce privește anul construcției locuințelor, majoritatea respondenților și-ar dori să achiziționeze locuințe construite între anii 2001-2020 (53%) sau între anii 1977 și 2000 (48%). Totodată, 12% dintre respondenți ar achiziționa locuințe construite înainte de 1977 sau după anul 2021 (36%).

42% dintre români încă lucrează de acasă

Datele arată că fenomenul „Work from home” se menține echilibrat post-pandemie întrucât 47% dintre respondenți declară că nu lucrează de acasă, în timp ce 42% încă lucrează de acasă, ocazional, des sau foarte des.

Aproape 50% vor apela la un credit bancar

În ceea ce privește modalitatea de achitare a proprietății, 47% dintre respondenți declară că ar achita-o prin intermediul unui credit bancar, 41% ar plăti cash, iar 12% ar face rate direct la dezvoltator.

„Așa cum ne arată studiul pe care l-am desfășurat recent, majoritatea respondenților din generațiile Y (59%) și Z (49%), cu vârste de până la 42 de ani, plănuiesc să facă achiziții imobiliare cu ajutorul unui credit bancar, în timp ce persoanele de peste 43 de ani, din generația X (55%) și Baby Boomers (82%) preferă să achite un imobil prin plata cash.

Milenialii sunt dispuși să investească cea mai mare sumă pentru achiziția unei locuințe. 43% dintre ei au un buget de peste 90.000 de euro

Interesant de observat este procentajul celor care sunt dispuși să aloce de la 90.000 de euro până la peste 300.000 de euro pentru o locuință. În această categorie, care investește cel mai mult într-o locuință, intră 43% din generația Y (27-42 de ani), 34% din generația X (43-58 ani), 30% din generația Z (sub 26 ani) și 25% din generația Baby Boomers (peste 59 de ani)” a declarat Monica Dudău, Marketing Manager Storia.ro & OLX Imobiliare.

Care este bugetul de achiziție imobiliară în funcție de generație

Întrebați care ar fi bugetul pe care îl iau în considerare pentru achiziția locuinței, majoritatea respondenților din toate cele patru generații analizate au menționat pe primul loc un buget de până la 50.000 de euro, urmat de un buget cuprins între 51.000 – 70.000 de euro.

Analizând răspunsurile per categorii de vârstă, se observă că cei din generația Z (sub 26 ani) ar lua în considerare în proporție de 45% un buget de sub 50.000 de euro, 31% se orientează către un buget cuprins între 51.000 – 70.000 de euro, iar 19% iau în considerare un buget cuprins între 70.001 de euro și 90.000 de euro.

Respondenții din generația Y (27-42 de ani) au ales în egală măsură varianta unui buget de sub 50.000 de euro (31%), respectiv un buget cuprins între 51.000 – 70.000 de euro (31%), în timp ce 21% au declarat că bugetul lor de achiziție ar fi între 70.001 de euro și 90.000 de euro.

Cei din generația X (43-58 de ani) au menționat în proporție de 37% un buget de sub 50.000 de euro. 29% dintre respondenții din această categorie de vârstă ar aloca o sumă cuprinsă între 51.000 – 70.000 de euro, iar 19% dintre ei s-ar orienta către un buget cuprins între 70.001 de euro și 90.000 de euro.

Cei peste 59 de ani, parte din generația Baby Boomers, au declarat în proporție de 45% că ar lua în considerare un buget de sub 50.000 de euro, în timp ce 22% ar aloca între 51.000 – 70.000 de euro, iar 14% ar avea un buget mai mare, cuprins între 70.001 de euro și 90.000 de euro.

Conform tuturor datelor extrase, respondenții care fac parte din generația Y (27-42 ani) alocă în proporție de 43% bugete de achiziție care pornesc de la 90.000 de euro și până la peste 300.000 de euro, urmați de cei din generația X (43-58 ani), cu un procentaj de 34%.

Care sunt criteriile prioritare pentru români atunci când achiziționează o locuință

Pentru cei cu vârste de sub 26 de ani (parte din generația Z) cele mai importante criterii de alegere a cartierului sunt: siguranța (variantă aleasă de 65% dintre respondenți), curățenia (57%) și existența mijloacelor de transport în comun (56%).

Generația Y (27-42 de ani) clasifică drept cele mai importante criterii în alegerea cartierului siguranța (74%), curățenia (66%), liniștea și aerul curat (63%).
Generația X (43-58 de ani) consideră ca cele mai importante criterii în alegerea cartierului sunt: siguranța (72%), aerul curat și liniștea cartierului (68%), dar și curățenia (63%).

Iar cei din generația Baby Boomers (peste 59 de ani) consideră că aerul curat (71%), liniștea, zonele verzi, curățenia și siguranța (66%) sunt cele mai importante atunci când îți alegi cartierul în care să locuiești.

Cele mai importante trei criterii din perspectiva spațiului interior coincid în cazul tuturor generațiilor analizate și includ: pe primul loc instalația electrică de calitate, pe al doilea loc instalația sanitară de calitate, iar pe al treilea loc existența centralei termice.

Source: https://bankingnews.ro/credit-bancar-pentru-locuinta-storia.html

1 min 2023-08-21

Petre Nicolae - Price explosions for newly built apartments will follow

Petre Nicolae - Price explosions for newly built apartments will follow!

News Article Arqa construction Pedro Construct Petre Niculae residential Romania Top 50

 

Petre Niculae, Founder of Pedro Construct, spoke with Property Forum about the new residential project whose development started this year, the challenges in the construction market and the company’s strategy of integrating innovative technologies in the design, construction, and development phases.

How did Pedro Construct perform during 2022 on the project’s portfolio and what are the prospects for 2023?

Last year was dedicated primarily to acquisitions and the launch of our Jolie Village residential development, but also to the continuation of the construction of the Nusco City project, with the completion of phase 1B as we are the builder of the project.

We can say that we are still looking for land, but we are very selective in the choices we make. We are only looking for land that is very well located, preferably on the street, on major avenues and that has a valid urban zone plan (PUZ), and then it is very easy for us to build on it.

We are particularly interested in the northern part of the capital and District 6, where Pedro Construct has made a name for itself by building many homes. We are very appreciated in this area, thanks to the quality of these constructions and the yield offered for our properties, with constant increases in their value, even for many years after their delivery.

What are the main challenges for the local construction market in 2023?

The local construction market is facing many challenges, with the biggest being the difficulty of obtaining building permits, followed by rising costs. While in the case of 20–30-year mortgages, the impact of rising interest rates is temporary as these interest increases may only affect 2-3 years of the contract term, in the case of the developer, as the financing of development is only for 2-3 years, interest alone may impact the final cost of construction in this case by around 10-15%.

Added to these costs are increases in construction materials costs, energy, and labour prices, leading to a total increase of up to 50-70%. Under these circumstances, it is not surprising that many developers are postponing the construction of new projects, as long as the current selling price in many cases in the Capital barely covers the construction costs, bringing profitability to zero.

These cost increases and project postponements, combined with the difficulty of obtaining new permits due to the cancellation of PUZs, we believe will lead to the lowest level of deliveries of newly built apartments in the next 2-3 years. This is very dangerous for the construction market, and our prediction is that price explosions for newly built apartments will follow, and prices may even double.

What is your vision for the new development company ARQA?

We have been here for three generations and will be around for at least three more generations. Our projects and years of experience show us the trust our clients have placed in us and in everything we do. ARQA is the project of the future, through which Pedro Construct, commits to offer through its developments, new standards and values to the real estate market.

The company will strengthen ARQA’s positioning by attracting more professionals to the team, in new areas such as research and innovation, alongside design.

What representative projects has Pedro Construct delivered in its almost three decades of activity in Romania?

Among the most famous residential complexes in Bucharest are Nusco City, Cloud 9, Exigent One, 19 Residence, 21 Residence or Zen Living Apartments, and on the list of office buildings we find Politehnica Business Tower.

What factors were behind the decision to invest in the Jolie Village residential complex?

Jolie Village, the project we are developing on Erou Iancu Nicolae Street, comprises around 140 apartments and is being developed on a plot of 8,000 sqm. From our point of view, Erou Iancu Nicolae is both the most attractive living area in the capital for families with an above-average income and one of the points on the map that generates a significant yield for rented apartments.

There are several factors that make the Jolie Village project one of the most attractive in the country. First of all, we include in this list of extraordinary benefits the most prestigious schools in Romania, which are located near Jolie Village: The American School, British School, Cambridge, Mark Twain, London School, Olga Godyn or Lycée Français. On the other hand, we know how important nature is for every family and the proximity to such places. We are located here in a green area, surrounded by the Băneasa Forest and we have the Casa Albă Park and the Zoo in the immediate vicinity. Another important asset is the short distance to shopping centres, supermarkets, gyms, family restaurants and a wide range of options.

How will you finance the development of the housing complex in the north of the capital?

The Jolie Village investment is approximately €10 million equity and a €12 million financing of Libra Bank.

Are you also considering potential real estate investments in strong regional cities?

In the next few years, we have major investments planned in Bucharest, but we are also looking at expanding into large cities in the west of the country, such as Timișoara, Oradea and Arad.

What is the outlook for the residential market this year in terms of demand given the high interest rates and the persistent high inflation?

We think the winners will be those developers who can afford to wait and not sell at these prices, those who have the courage and resources not to stop building and not to delay investment. End customers who decide to buy now, despite high interest rates, will also be winners, according to the famous quote by Warren Buffet “be greedy when others are afraid and be afraid when others are greedy!”.

How can Romania attract new investors in the commercial real estate market and the residential segment?

I believe that public institutions together with developers should join forces and organise real estate exhibition events in the countries where the main foreign investors come from.

At the moment, Romania has the advantage of offering among the best returns in Europe, both in terms of price growth and rental yield. The price level in Romania is the lowest in the EU and allows even the smallest investors to buy apartments at prices lower than a parking space in large European cities.

How many employees does Pedro Construct currently have? In what kind of positions are you constantly looking to recruit specialists?

It is difficult for us to give a figure for the number of people involved in Pedro Construct developments, as we have many subcontractors, both domestic and foreign. In terms of the specialists we want to attract, we are looking for young people, graduates of technical & IT faculties and we are looking at innovation, research, and the mass implementation of smart and energy-efficiency systems. We are also integrating artificial intelligence and robotics into the design, construction, and development phases.

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Puteți afla mai multe despre cookie-urile pe care le utilizăm sau le puteți dezactiva în setări.

Acceptă Vezi politica