What is the type of Ukrainian who buys houses in Bucharest?

De la debutul conflictului din Ucraina, 3,2 milioane de cetăţeni ucraineni au intrat, ȋn ultimul an, ȋn România, iar peste 100.000 au ales să se stabilească aici. Bucureştiul este una dintre cele mai sigure capitale europene şi prima opţiune de relocare pentru mulţi dintre ucraineni. Cei cu venituri peste medie au mers către zona de nord (sectorul 1, Pipera-Tunari), inclusiv pentru că acolo există instituţii de ȋnvăţământ cu profil internaţional. Predarea ȋn limba engleză şi diplomele recunoscute la nivelul UE şi SUA sunt factori importanţi ȋn luarea unei astfel de decizii. Ansamblurile din nord sunt atractive, ȋn general, pentru străinii care investesc ȋn România. Majoritatea ucrainenilor care cumpără locuinţe ȋn nordul Capitalei au ȋntre 30 şi 55 ani. Ȋn principal, este vorba despre familii care aduc aici, ȋn primă fază, mamele, copiii şi bunicii.

De altfel, şi cetăţenii din Republica Moldova manifestă interes pentru investiţiile ȋn proprietăţile din România, ȋn special ȋn Iaşi şi Braşov. Un numar semnificativ dintre aceştia preferă să investească ȋn zona de Nord a Bucureştiului.

Un raport recent publicat de Colliers arată că numărul tranzacţiilor cu apartamente a crescut anul trecut cu 11% în Bucureşti, dar în restul ţării cererea de pe piaţa rezidenţială a scăzut cu 10%. Un aport important în acest segment îl reprezintă şi afluxul de ucraineni. Astfel, la ȋnceputul anului 2023, erau mai mult de 12.000 de solicitări de permise de şedere ȋn Bucureşti, 2.500 ȋn Constanţa şi 2.400 ȋn Galaţi. Aproape 6.000 de persoane şi-au găsit locuri de muncă ȋn ţara noastră şi au fost ȋnfiinţate 400 de firme cu acţionariat şi capital ucrainean. Chiar şi cel mai bogat om de afaceri din Ucraina, Rinat Ahmetov, a demarat două proiecte de energie verde, ȋn valoare de 150 milioane de euro, ȋn judeţele Iaşi şi Mureş.

Agenţiile imobiliare anunţă că procesul migraţionist se resimte deja ȋn creşterea tranzacţiilor imobiliare din Capitală, ȋn special ȋn zona de nord.

După cum îi sugerează şi titulatura, North Bucharest Investments este un grup de companii care activează cu precădere pe segmentul rezidenţial din zona de Nord a Bucureştiului. Grupul se axează pe două linii de business, activitatea investiţională şi activitatea de intermediere.

Activitatea investiţională are cea mai mare pondere din cifra de afaceri a North Bucharest Investments. Strategia grupului este de a cumpăra un pachet de apartamente într-un proiect rezidenţial dezvoltat doar de companii cu un track record pozitiv, investiţiile variază de la proiectele ȋn fază incipientă, „off-plan” sau „early stage”, la cele „ready to move”.

Activitatea de intermediere nu are un impact la fel de puternic pe cifra de afaceri a grupului, însumând 10% din business.

NBI Group a luat naştere în anul 2018. În 2022, grupul a înregistrat o cifra de afaceri, de peste 25 de milioane de lei, susţinută de cele peste 130 de tranzacţii derulate în cursul anului precedent. Compania prognozează pentru anul 2023 dublarea cifrei de afaceri.

Compania activează atât cu capital propriu, cât şi cu investitori privaţi şi instituţionali ce urmăresc obţinerea unui randament mediu anual de 15%.

News

1 min 2023-11-20

The VAT rate for purchasing a home is increasing!

1 min 2023-11-08

Investiții Imobiliare în Inima Bucureștiului

Compania North Bucharest Investments redefinește piața imobiliară prin promovarea unei perspective inovatoare asupra investițiilor imobiliare

1 min 2023-10-09

North Bucharest Investments announces partnership with TOKERO

North Bucharest Investments (NBI), the investment and real estate brokerage company, announces its partnership with TOKERO

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Puteți afla mai multe despre cookie-urile pe care le utilizăm sau le puteți dezactiva în setări.

Acceptă Vezi politica